sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Kahviruudut

Kahviruudut  
4 dl sokeria
5 munaa
2 dl kylmää vahvaa kahvia
250 g voita tai margariinia
6 dl vehnäjauhoa
3 tl leivinjauhetta
4 tl vanilliinisokeria
100 g suklaata
Kuorrutus  
90 g voita tai margariinia
300 g tomusokeria     
1 dl kahvia
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun pari riviä suklaata
Pohjan valmistus:


1. Sulata rasva ja lisää siihen kahvi
2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja paloiteltu suklaa

 3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munavaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja rasva-kahviseos. Sekoita hyvin. Kaada taikina uuninpellille.





4. Paista 225 asteessa noin 15-20 min. Anna pohjan jäähtyä.

Valmista kuorrutus:
1.Sulata rasva. Sekoita joukkoon kahvi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kuorrutteen tulee olla paksuhkoa, lisää tarvittaessa tomusokeria. 
2. Levitä kuorrutus pohjan pälle.
3. Voit höylätä juustohöylällä suklaasta siivuja, tai sulattaa suklaan ja pursottaa leivinpaperille, jäädytä ja laita koristeet piirakan päälle. (huom! Muista, että kuorrutus kovettuu nopeaan!) 
 

4 kommenttia:

  1. Hyvän näkösiä, täytyy kokeilla heti ku kerkeän!=)

    VastaaPoista
  2. Mie kokeilin sitä tänään (en halunnut matkia, mutta vaikutti tosi herkulliselta), niin ihan hyvää siitä tuli, vaikka itse sanonkin (:

    VastaaPoista
  3. Matkia?? Ei se oo matkimista, suosittelen oikiasti ihan hulluna! On se makeaa, mutta hyvää ♥

    VastaaPoista