maanantai 23. toukokuuta 2011

Menu

Juustosarvet:                                      
3½ dl  vehnäjauhoa
2 tl  leivinjauhetta
1 tl  suolaa
2 dl  juustoraastetta
50 g  voita tai margariinia
1 prk kermaviiliä
voiteluun  kananmunaa

1. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja juustoraaste.
2. Lisää huoneenlämpöinen rasva nyppien.
3. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat osat pyöreiksi levyiksi. Jaa pyörylät kuuteen sektoriin ja kääri sarviksi leveästä päästä. Voit halutessasi laittaa täytettä sarviin. 
5. Voitele sarvet munalla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes sarvet ovat kauniin ruskeita. 

Ranskanpastillipikkuleivät:           
(30-40kp)
175 g voita
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

1 muna
80 g suklaata
1 dl perunajauhoa
4 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
Päälle 1 pss ranskanpastilleja

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten.
2. Sulata suklaa ja jäähdytä sitä vähän. Sekoita se taikinaan.
3. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. 
4. Pursota taikina leivinpaperin päälle pikkuleiviksi. Laita jokaisen päälle yksi ranskanpastilli.
5. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Suklaasikarit(suklaasydämet)        
(n.50kpl)
175 g voita
1 dl sokeria
2 dl mantelijauhetta
3 dl vehnäjauhoa
2 rkl kermaa
Koristeluun:
150 g suklaata

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää pähkinäjauheen ja vehnäjauhon seos ja lopuksi kerma. 
3. Pyöritä noin 5 cm pitkiä sormenpaksuisia tankoja. (tai tee sydämen muotosia)
4. Paista 200 asteessa vaaleanruskeaksi.
5. Jäähdytä. Sulata suklaa ja kasta paistetun, jäähtyneen tangon toinen pää suklaassa. (tai kasta koko sydän)

Amerikkalaiset muffinit          
(15kpl)
2½ dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
100 g margariinia
4 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljaokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g suklaata

1. Sekoita vispilällä sokeri, munat, maito ja sulatettu margariini.
2. Sekoita kuivat aineet ja veitsellä pilkottu suklaa. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista mieluiten muffinipellillä. 
3. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Koristele suklaaraidoin. 

8 kommenttia:

  1. P.S. Höh, luulin että saat noista sarvista noin nättejä ;D

    VastaaPoista
  2. Hahhaa, mieki ajattelin, että osaisimpa tehä nuin kauniita:)

    VastaaPoista
  3. P.P.S. Pupulanka ei riitä :(( Niin että tarvitsen lisää lankaa. Jos ei löydy samanväristä, niin vois olla ihan kivan näkönen, jos tassut ja korvat ja häntä ois eri väriset kuin pää ja vartalo, vai...? Oon tehny jo käsitassut mut voisin tehä ne uudelleen. Tai no voin tietty tehä koko pupujussin uudelleen :D Että, mieti miten haluat, jos siis haluat yksivärisen pupun niin voin alottaa alusta. (=

    VastaaPoista
  4. Eiku mie voin tuua lisää lankaa...katson onko samaa väriä, jos ei ole, niin tee kaksivärinen:D Harmi, että se ei riittäny:/ Mutta ei tarvi tehä uutta pupua (=

    VastaaPoista
  5. P.P.P.S. Huomenna kokeilen noita sarvia, ja koitan myös onnistuuko nuo pikkuleivät ilman kananmunaa! =)

    VastaaPoista
  6. hehhee, siitäs vaan...toivottavasti onNiStuU! (=

    VastaaPoista