keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Triplasuklaakakku (glut.)

Tässä kaikille suklaan ystäville täydellinen triplasuklaakakku! 

Ohje (15-20hlö)
Pohja:
3dl        sokeria
150g     voita 
6           munaa
3dl        fin mix- jauhoseosta
2/3dl     kaakaojauhetta
2tl         leivinjauhetta
1. Täyte:
2dl       kermaa
150g    rahkaa
100g    daimsuklaata
2. Täyte:
2dl       kermaa
200g    vaniljarahkaa
100g    valkosuklaata
Kostutukseen:
2-2,5dl  vettä
3rkl       sokeria
Pinnalle:
200g    maitosuklaata
1dl       kermaa
Koristeeksi suklaamunia ja erilaisia suklaakarkkeja

!Jos et halua tehdä gluteenittomana, niin vaihda fin mix-seos vehnäjauhoihin! 

Pohja:
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen, Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää siihen munat yksitellen vatkaten. Lisää voi-muna-sokerivaahtoon jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita nuolijalla tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunissa noin 30min. (Kakku on valmista kun se irtoaa reunoista ja cocktailtikkuun ei jää enää taikinaa)

Täytteet:
Sulata daim- ja valkosuklaa eri kulhoissa, mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa 4dl kermaa kovaksi vaahdoksi. Jaa valmis vaahto kahteen eri kulhoon. Lisää 1. täytteen rahka toiseen kulhoon ja 2.täytteen rahka toiseen. Kaada jäähtynyt daimsuklaa 1. täytteeseen ja sekoita varovasti tasaiseksi. Valkosuklaa kaadetaan 2.täytteeseen ja sekin sekoitetaan. Tässä vaiheessa suosittelen maistamaan kumpaakin täytettä, tarvittaessa voi lisätä sokeria tai suklaata oman maun mukaan. 

Kokoaminen:
Kokoan yleensä kakun väärin päin vuokaan, mikä auttaa kakun pysymään hyvin koossa. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla tai pakastepusseilla. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Laita kakun päälimmäinen (tasaisin) osa pohjalle. (Huom! Muista, että kakku kumotaan lopussa toisin päin, eli alin osa tulee lopussa päälimmäiseksi!) Kostuta kakku pullasudilla kosteaksi ja kaada ensimmäiseen kerrokseen 1.täyte. Seuraavaksi laita keskimmäinen kakun osa ja kostuta se. Toiseen väliin levitetään 2.täyte ja viimeisenä laitetaan kakulle pohja, eli viimeinen kakun osa. Anna kakun olla jääkaapissa mielellään yön yli, mutta tarvittaessa 2-3tuntiakin riittää. 

Kuorrutus:
Laita kakkulautanen kakkuvuoan päälle ja kumoa kakku lautaselle. Laita 1dl kermaa kattilaan ja lisää siihen 200g maitosuklaata. Sulata seos varovasti, koko ajan puuhaarukalla pohjasta sekoittaen niin, ettei seos pala pohjaan. Jos näyttää, että seos alkaa palamaan pohjasta, ota heti kattila pois levyltä ja sekoita kovasti. Sitten laitat lämpöä pienemmälle ja kokeilet uudestaan. Anna kuorrutteen jäähtyä pari minuuttia ja levitä se kakun pinnalle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa ja koristele suklaamunilla ja erilaisilla suklaakarkeilla. Halutessa voi myös sulattaa valkosuklaata pinnalle. 
Triplasuklaakakku tarjolla ravintolapäivänä kahvilassa Makijaa
 Kokeilkaapa pääsiäiseksi tällaista suklaaherkkua! Samalla voitte ottaa instagramiin kuvan ja merkata @makijaamahantaydelta ja tägätä #makijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti