maanantai 23. maaliskuuta 2015

Suklainen puolukkakääretorttu


Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Täyte 
2 dl kuohukermaa  
1 prk (250 g) maitorahkaa
200 g (4 dl) puolukoita (pakaste)  
1/2 dl sokeria 
1 tl vanilliinisokeria
Kuorrutus
2 dl Pirkka kuohukermaa 
1 dl (n. 60 g) Fazer taloussuklaarouhetta

Tee näin:
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5-6 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttu paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
2. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka, kohmeiset puolukat (jätä 1/2 dl koristeeksi) ja sokerit. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullalle. Kietaise kääretorttu leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin mehevöitymään.
3. Vaahdota kuorrutuksen kerma ja lisää suklaarouhe joukkoon. Levitä kerma-suklaaseos kääretortun päälle ja koristele pinta puolukoilla juuri ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti